Topplista - Nostalgi

Det är mycket saker som gör avtryck i ens liv.
Vissa glömmer man bort, vissa kommer man ihåg.
Minns du dessa?


1. Super Mario Bros (Originalet)



Kommentar: Finns väl ingen som missat detta klassiska spel? En rödklädd italiensk rörmockare som bekämpar bl.a  sköldpaddor, fiskar och eldklot med målet att rädda en prinsessa ur ett slott. Logiskt.

2. Pogs


Kommentar:
Bilder utskrivna på runda kartongbitar. Låter bara sjukare och sjukare ju mer man tänker på det.
Men folk betalade för dessa och det blev grymt "poppis" på lågstadiet. Vet inte varför denna trend slutade, men på våran skola slutade det iallafall efter att en arg förlorare hade kastat in sitt "pog" i ett fönster. Pogs blev förbjudet efter detta och flera veckor efter det kunde man se det där pepparkaksformade järnpoget ligga där i det 8-kantiga fönstret mellan de 2 trasiga fönsterskivorna. RIP pog.

3. Game Boy

Kommentar: Game Boy Color minns kanske dom flesta? Men det var inte originalet. Den första versionen av detta portabla TV-spel var denna vackra(??) speldosa. Spelet spelades förstås i svart-vitt.

4.
Original-introt till Pingu



Kommentar: Pingu har alltid varit ett favoritprogram. Det var en sån där klockren barnprograms-idé som bara inte fick ändras! Alla i våran familj bänkade sig framför TV:n när det visades. Pappa ropade "Piiiinguuuuu!!" och vi kom rusandes in i TV-rummet. Frågan är om inte Pappa var minst lika road som jag var? Pingu är enkel humor. Barnslig humor. BRA humor.

5. Fångarna på fortet



Kommentar: Oj vad jag tog detta seriöst! Jag minns att jag alltid var lika orolig över att nån av deltagarna skulle bli fångad av tigrarna - och dödad! Ja, jag trodde faktiskt det. En gammal version av Boda Borg med ett gammalt fort, tigrar, en gammal man som läste gåtor i ett torn och såklart, Gunde Svan. En av de bästa programidéerna genom tiderna!

6. Tetris



Kommentar: Ingen beskrivning behövs.

7. Jönssonligan (Med Sickan)



Kommentar: Jönssonligan-filmerna var verkligen filmer i ett eget slag! Det finns väldigt få svenska filmer nuförtiden som är så genomtänkta som jönsson-filmerna. Så genialt gjorda, tajmat å klartt! Tyvärr föll filmerna ner i döden när Sickan försvann. Blev som en stor saftig hamburgare. Utan burgare. Och sallad. Kärnan försvann liksom.

8.
Kenny Starfighter



Kommentar:
Bara att komma på en idé med en idiot som landar på jorden och ska bekämpa monster med en hårtork är ju genialt. Denna störtsköna figur är påväg att återupplivas från de döda. Snart kommer (eller har det redan börjat?) en film om Kenny på bio! Måste ses! Känner fortfarande doften av choklad-zingo!

9.
Luftens hjältar

Kommentar: Detta var mitt favoritprogram då ja var rikigt liten. Det påminde litegrann om thunderbirds om nån minns det? Lite mindre allvar och lite mer humor dock.

10.
Brum

Kommentar: Väldigt fånigt om man ser på det nu. Men faktum är att de var roande då man var yngre. Den kniper precis 10:e platsen.

Kommentarer

Skriv tills du spyr!

Och du kallas för vad?:
Klicka här om du gillar glass

E-postadress: (publiceras ej)

Skriv din bloggadress så jag kan besöka dig!:

Skriv på vettja:

Follow chipsmongo
Trackback
RSS 2.0