Ekonomin styr ALLT

Jag ljuger för arbetsförmedlingen och säger att ja har slutbetyg.
Jag ljuger för Radiotjänsten och säger att ja inte har TV.
Allt för att få mer pengar.
Ändå går ja back varje månad...

Mellan 500-1000kr går ja back varje månad och värre kommer det bli...
Mindre pengar för varje timme man är borta från KomPaRe (Förkortning för nånting som betyder absolut ingenting. Men de är en annan femma). Nu har vi börjat få läxor också. LÄXOR!! Intervjua ett företag varje vecka.
Allt detta för att Projektet KomPaRe "ska komma närmare arbetsmarknaden" (nånting som är så gott som omöjligt i dessa tider.)

Så ja får MINST 500kr för lite varje månad och nu ännu mindre, tack vare att vi i KomPaRe inte har lyckats få jobb på ett halvår?! Ska det fortsätta såhär?! Om ett år så får man säkert inte ens bidrag. Då måste man säkert BETALA 7000kr för att få SÖKA jobb och om man inte söker jobb så kostar det 14 000kr plus att man får böter för att man inte har jobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Varför tror ni alla arbetslösa sitter vid datorn hela dagarna? (eller sover...) Jo, antagligen för att ignorera det faktum att ekonomin är åt helvete. Tänker man på det, blir man bara deprimerad, och ingen vill vara deprimerad, så man försöker tänka på annat.

Att finanskrisen skulle vara "bra" som nån sa är bara idioti. Det skulle få de arbetslösa "att tänka på ett nytt sätt". HA!
Det enda finanskrisen utvinner är att de överambitiösa, ekonomiskt oberoende arbetsförmedlings-kärringarna får ÄNNU ett sätt att straffa dom arbetslösa.

Slå på dom som ligger. Jävligt moget.
Idag hatar ja livet. Godnatt.

(Sen ska ja dessutom betala 1000kr till Piteå hockey nu i Februari + att ja ska sälja 40 lotter på en månad, men de hör inte hit...)

(...Och inte beviljades min ansökan till A-kassa heller.)


Såhär känner ja just nu!

Kommentarer
Postat av: Södertörns Högskola

Hej! :)

Hoppas du har tid 2 minuter att genomföra en kort undersökning?



Vi är 3 tjejer från Södertörns Högskola som skriver en rapport om bloggare och deras bloggvanor och ditt svar skulle verkligen hjälpa oss!



Tack på förhand! :)

//Karro, Elin och Johanna

2009-02-05 @ 14:16:59
Postat av: Chipsmongo

visst, nog skulle ja kunna göra det. Fick inga kontaktuppgifter bara? :)

2009-02-07 @ 00:35:03
URL: http://chipsmongo.blogg.se/

Skriv tills du spyr!

Och du kallas för vad?:
Klicka här om du gillar glass

E-postadress: (publiceras ej)

Skriv din bloggadress så jag kan besöka dig!:

Skriv på vettja:

Follow chipsmongo
Trackback
RSS 2.0